06 502 603 4106 502 603 41 info@rubusoptimalisering.nlinfo@rubusoptimalisering.nl linkedin

Gedreven in project en teammanagement

06-06-2016

Waar een positieve wil is, is een weg naar Santiago de Compestela

Waar een positieve wil is, is een weg naar Santiago de Compestela

Onlangs heb ik een stuk van de route naar Santiago de Compestela gelopen, vanaf de grens met Portugal, het plaatsje Tui genaamd naar Santiago de Compestela. Op zich niet zo ongewoon maar het gezelschap waarin ik verkeerde was wel heel bijzonder. Samen met mijn zus en nicht die in Nieuw Zeeland wonen en mijn tante van 82 jaar jong liep ik 7 dagen op een rij, elke dag circa 25 kilometer. Die combinatie maakte het voor mij wel heel bijzonder en over mijn tante wil ik graag iets met jullie delen.

Voor mij is ze een voorbeeld van: ‘zo wil ik ook graag oud worden’. Ondanks de nodige tegenslagen, en dat waren er genoeg, is ze altijd positief gebleven. Tante Willy heeft het ‘omdenken’ al vroeg ontwikkeld. Ze zei het letterlijk: ‘ík probeer altijd het positieve in mensen te zien’. Naast die positieve instelling is ze maatschappelijk betrokken en actief en zorgt ze voor de nodige lichaamsbeweging.
Dagelijks wandelt ze diverse malen met haar hondje, in totaal zo’n 10 a 15 kilometer per dag wat maakt dat ze nog heel fit is. Ze oefent haar werk als pedicure nog uit en is dus nog steeds ZZP’er.
Ze zingt bij het koor en is actief in de kerk. De drie R’s (van rust, reinheid en regelmaat) heeft tante Willy hoog in het vaandel.
In het verleden heeft ze jarenlang bij het Rode Kruis als vrijwilligster gewerkt en vorig jaar heeft ze de vierdaagse van Nijmegen afgesloten met een 50-jarig jubileum! Ze had nog de wens om een stuk van de route naar Santiago de Compestela te lopen en dat hebben we gedaan. Ons samenzijn was een mooie en bijzondere ervaring, mijn tante kan goed vertellen, we hebben het over van alles gehad, over haar jeugd, het geloof etc. en veel gelachen, ze heeft humor.

Op zaterdag 21 mei werd mijn tante 83 jaar en liepen we Santiago binnen, niet gepland maar het kwam toevallig zo uit. Het heeft zo moeten zijn, diepe buiging tante Willy! Voor mij bent u een goed voorbeeld en stiekem hoop ik iets van uw positieve levenshouding over te nemen.

Webdiensten - Plus Automatisering